Potrebni sastojci:
- 125g omekšalog putera
- 200g šećera
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 125g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice začina za medenjake https://www.coolinarika.com/recept/idealna-mjesavina-zacina-za-medenjake-i-pain-depices/ ili https://www.idea.rs/online/#!/products/60010679/kotanyi-mesavina-zacina-za-maticnjake-27g
- 100g mljevenih pečenih lješnika (lješnike možete sami ispeći u rerni zagrijanoj na 180०C 18-20min, lješnike promiješati nakon 10min pečenja)
- 75g sjeckanih oraha
- 50g kakaoa
- 100g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu uključite da se zagrije na 180०C.
Mikserom umutiti puter, šećer i so dok smjesa postane glatka (ca. 4 min). Dodavati jedno po jedno jaje neprekidno miješajući.
U posebnoj činiji pomiješati brašno, prašak za pecivo, začin za medenjake, mljevene lješnike, sjeckane orahe i kakao, dobro izmiješajte i dodajte u smjesu sa puterom.
Tijesto sipajte u prethodno podmazan pleh 30x20cm.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni nekih 25min.
Ispečeni kolač ostavite da se hladi a ohlađen premažite otopljenom čokoladom za kuvanje i servirajte.
Moj predlog za serviranje je sa sladoledom 😉 Kolač možete prethodno na kratko zagrijati u mikrotalasnoj pećnici.
Prijatno 😊
Нема коментара:
Постави коментар