среда, 12. фебруар 2020.

Bounty torta




Navedeni sastojci su za okrugli kalup za pečenje prečnika 26cm

Potrebni sastojci: 


Za biskvit: 
  • 250g omekšalog maslaca
  • 150g šećera 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 4 jaja
  • 60ml mlijeka
  • 40g kakaa
  • 200g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
Za bounty fil: 
  • 600ml mlijeka
  • 120g šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100g griza
  • 200g rendanog kokosa (kokosovo brašno) 
  • 100g maslaca
Glazura od čokolade:
  • 200ml pavlake za kolače
  • 200g čokolade za kuvanje
Dekoracija:
  • 40g kokos čipsa
  • 6 mini bounty čokoladica 

Pripema:

Uključite rernu da se zagrije na 170०C (gornji i donji grijač).


Biskvit: 
Maslac, šećer, so i ekstrakt vanile miješati lagano posudi za mućenje, oko 5min dok tekstura postane kremasta. Miješajući dodavajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mlijeko, kakao i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i pažljivo kratko umutite. 

 Smjesu sipajte u kalup za pečenje i pecite 25-30min. 


Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, zatim odvojite prsten kalupa i stavite drugi, ili isti (opran i posušen) vratite. 

Bounty fil:
Mlijeko stavite u šerpicu da se kuva, smanjite temperaturu na najmanju jačinu i umiješajte šećer, vanilu, griz i kokos. Miješajte otprilike 2min. Sklonite sa šporeta i dodajt maslac. 


Toplim filom premažite potpuno ohlađeni biskvit i stavite na hlađenje u frižider, najmanje sat vremena. 

Glazura:
Prokuvajte pavlaku i sklonite je sa šporeta. Dodajte čokoladu. Ostavite da se prohladi i dio glazure nalijte preko fila od kokosa. Vratite u frižider. 
Preostalom čokoladnom glazurom napunite poslastičarski šric (ili kesu od zamrzivača kojoj ćete odsjeći ćošak) i ukrasite tortu po želji. 
Takođe, možete cijelu glazuru preliti preko fila... 





Na kraju dekorišite tortu čokoladicama i komadićima kokosa ili po želji. 


Prijatno 😊





                                                                                   



Нема коментара:

Постави коментар