Recept je sa sajta https://sallys-blog.de/bounty-torte-kokos-nachgemacht.html 😊
Navedeni sastojci su za okrugli kalup za pečenje prečnika 26cm.
Potrebni sastojci:
Za biskvit:
- 250g omekšalog maslaca
- 150g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 4 jaja
- 60ml mlijeka
- 40g kakaa
- 200g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za bounty fil:
- 600ml mlijeka
- 120g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100g griza
- 200g rendanog kokosa (kokosovo brašno)
- 100g maslaca
Glazura od čokolade:
- 200ml pavlake za kolače
- 200g čokolade za kuvanje
Dekoracija:
- 40g kokos čipsa
- 6 mini bounty čokoladica
Pripema:
Uključite rernu da se zagrije na 170०C (gornji i donji grijač).
Maslac, šećer, so i ekstrakt vanile miješati lagano posudi za mućenje, oko 5min dok tekstura postane kremasta. Miješajući dodavajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mlijeko, kakao i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo i pažljivo kratko umutite.
Smjesu sipajte u kalup za pečenje i pecite 25-30min.
Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, zatim odvojite prsten kalupa i stavite drugi, ili isti (opran i posušen) vratite.
Bounty fil:
Mlijeko stavite u šerpicu da se kuva, smanjite temperaturu na najmanju jačinu i umiješajte šećer, vanilu, griz i kokos. Miješajte otprilike 2min. Sklonite sa šporeta i dodajt maslac.
Toplim filom premažite potpuno ohlađeni biskvit i stavite na hlađenje u frižider, najmanje sat vremena.
Glazura:
Prokuvajte pavlaku i sklonite je sa šporeta. Dodajte čokoladu. Ostavite da se prohladi i dio glazure nalijte preko fila od kokosa. Vratite u frižider.
Preostalom čokoladnom glazurom napunite poslastičarski šric (ili kesu od zamrzivača kojoj ćete odsjeći ćošak) i ukrasite tortu po želji.
Takođe, možete cijelu glazuru preliti preko fila...
Na kraju dekorišite tortu čokoladicama i komadićima kokosa ili po želji.
Prijatno 😊
Нема коментара:
Постави коментар