уторак, 11. фебруар 2020.

Makaroni sa tri vrste sira



Recept je sa sajta https://www.foodnetwork.com/recipes/glam-mac-and-cheese-2011177

Potrebni sastojci: 

  • 80g pančete, narezane na kockice
  • 2-3 mlada crna luka
  • 40g putera
  • 40g brašna
  • 200ml mlijeka
  • muskatni oraščić
  • 1 kašika senfa 
  • 285ml pavlake za kuvanje
  • 100g na krupno narendanog parmezana
  • 200g gorgonzole (ili neki drugi sir ako ne volite plavi, chedddar je takođe sasvim ok)
  • so i svježe mljeveni crni biber
  • svježa majčina dušica (4 grančice), ako se koristi suva majčina dušica, pola kašičice dodati u pančetu i luk
  • malo prezle 
  • svježi peršun



Priprema: 

Makarone skuavati prema uputstvu na pakovanju.
Rernu uključiti na 200०C da se zagrije.

U tiganj sipati malo ulja pa na njemu prodinstati pančetu sa mladim lukom. Dok se pančeta i luk dinstaju pripremiti bijeli sos. 




Puter otopiti u šerpici na šporetu, dodati brašno, dobro promiješati i skloniti sa toplote. Lagano dodavati mlijeko, usput miješajući kako se ne bi stvorile grudvice, narendati malo muskatnog oraščića i dodati kašiku senfa. Polako dodati ostatak mlijeka i pavlaku za kuvanje. Vratiti na ringlu da prokuva 2-3min. Od narendanog parmezana 2/3 dodati u sos kao i 150g gorgonzole, dobro promiješati. 

U veću činiju sipati prethodno skuvane i ocijeđene makarone, naliti sos sa sirom i promiješati. Dodati pančetu i mladi luk, svježe mljeveni crni biber i malo soli (sir je već dovoljno slan), promiješati i sipati u vatrostalnu posudu za pečenje. 
















Posuti svježom majčinom dušicom, prezlama i ostatkom parmezana. Dodati i preostale komadiće plavog ili cheddar sira.


                                   

Staviti u zagrijanu rernu i peći 20-ak min.

Nasjeckati svježi peršun i posuti po gotovoj tjestenini.


                                                                  







Prijatno 😄


Нема коментара:

Постави коментар