понедељак, 24. фебруар 2020.

Kuglof sa sirom

Jedan slani kuglof 😊





Potrebni sastojci: 

  • kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 200ml toplog mlijeka
  • 50ml maslinovog ulja 
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja 

Za nadjev:

  • 260g sira 
  • 1 jaje
  • 1 žumance 

I još:

  • bjelance za premazivanje
  • susam i mak za posipanje
  • komadići margarina ili maslaca

Priprema: 

Kvasac razmrvite u mlijeku, dodajte kašičicu šećera i ostavite na toplom 15min. 

U činiji za miješanje prosijte brašno, dodajte so, jaja, ulje i nadošli kvasac sa mlijekom. Umijesiti tijesto, pokriti ga i ostaviti na toplom da narasta oko 45min. Nadošlo tijesto oklagijum razvući na pobrašnjenoj radnoj podlozi. 
Izmiješati jaje i žumance sa sirom i filom premazati rastanjeno tijesto a zatim pažljivo uviti u rolat. 



Kalup za kuglof podmazati uljem i pobrašnjaviti.
Staviti pripremljen rolat, premazati umućenim bjelancetom, posuti susamom i makom i ostaviti 15-ak min u kalupu da naraste a rernu uključiti da se zagrije na 200०C (gornji i donji grijač).








Prije samog pečenja rasporediti po koju kockicu maslaca ili margarina preko tijesta. Peći u zagrijanoj rerni 50-55min.

Nakon pečenja kuglof u kalupu treba da odstoji 5-10 minuta. Najblje će se ohladiti na rešetkastoj podlozi (žica od rerne).






Prijatno 😊

Нема коментара:

Постави коментар