Potrebni sastojci:
- 200g kukuruznog ili pšeničnog integralnog brašna
- 200g integralnog ražanog brašna
- 1/2 svježeg kvasca
- kašičica meda
- kašičica soli
- kašičica sjemenki kima
- kašičica sjeckanog peršuna
- 1/2 kašičice origana
- malo majčine dušice
Priprema:
Izmiješati sve sastojke i sa mlakom vodom zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti ga na toplom da narasta oko sat vremena potom premijesiti, oblikovati, staviti u podmazan pleh i
peći tako što ćete tijesto staviti u hladnu rernu, na prvu vodilicu, a potom rernu uključiti na 220०C
Kad rerna postigne zadatu temperaturi hleb peći na istoj još 5 min a potom smanjiti temperaturu na 200०C Peći još nekih 20-ak min a poslednjih 10min hleb premjestiti na treću vodilicu i dovršiti pečenje.
Ispečeni hleb ostavite desetak minuta u plehu a zatim izvadite i umotajte u čistu kuhinjsku krpu.
Prijatno 😊
Нема коментара:
Постави коментар