недеља, 2. фебруар 2020.

Hleb sa začinima



Potrebni sastojci:

  • 200g kukuruznog ili pšeničnog integralnog brašna
  • 200g integralnog ražanog brašna
  • 1/2 svježeg kvasca
  • kašičica meda
  • kašičica soli
  • kašičica sjemenki kima
  • kašičica sjeckanog peršuna
  • 1/2 kašičice origana
  • malo majčine dušice

Priprema:

Izmiješati sve sastojke i sa mlakom vodom zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti ga na toplom da narasta oko sat vremena potom premijesiti, oblikovati, staviti u podmazan pleh i
 


peći tako što ćete tijesto staviti u hladnu rernu, na prvu vodilicu, a potom rernu uključiti na 220०C 
Kad rerna postigne zadatu temperaturi hleb peći na istoj još 5 min a potom smanjiti temperaturu na 200०C Peći još nekih 20-ak min a poslednjih 10min hleb premjestiti na treću vodilicu i dovršiti pečenje. 


Ispečeni hleb ostavite desetak minuta u plehu a zatim izvadite i umotajte u čistu kuhinjsku krpu.



Prijatno 😊



Нема коментара:

Постави коментар