среда, 26. фебруар 2020.

Sočni kolač sa jabukama



Iz kolekcije više od 10god sakupljanih recepata 😊
Navedeni sastojci su za kalup za pečenje prečnika 26cm. 



Potrebni sastojci:

  • 750g jabuka
  • narendana kora i sok od jednog limuna
  • 175g brasna
  • 25g mljevenih badema
  • kesica praška za puding od karamele
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 125g šećera
  • 150g omekšalog maslaca
  • prstohvat soli
  • kesica burbon-vanilin šećera
  • 3 jaja
  • 4-5 kašika karamel preliva
  • 50g listića badema
  • 100g marmelade od kajsija


Priprema:

Rernu uključite da se zagrije na 180०C (gornji i donji grijač). 
Jabuke oljuštite, presijecite na 4 dijela, uklonite im sjemenke a zaobljene strane više puta uzduž zasijecite. Nakapajte limunovim sokom kako ne bi potamnile. Kalup obložite papirom za pečenje. 

Pomiješajte brašno, bademe, puding i prašak za pecivo. Kremasto umutite maslac, šećer, so, limunovu koricu i vanilin šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje, pa naizmjenično dodajte mješavinu sa brašnom i karamel preliv. 

Tijesto presipajte u kalup, poravnajte ga, pa po njemu rasporedite jabuke (zaobljenimdijelom prema gore), lagano ih utisnite u tojesto i pecite oko 45min. 




Nakon 35min dodajte listiće badema. 




Marmeladu zagrijte. Kolač izvadite, premažite marmeladom i ostavite da se prosuši i ohladi. 



Budite kreativni, servirajte i dekorišite po želji 🌺

Ja sam pravila domaći vanila sos, recepte možete naći i na https://www.coolinarika.com/tag/umak-od-vanilije/?page=1  




Prijatno 😊



                                                                                                     
   


Нема коментара:

Постави коментар