Iz kolekcije više od 10god sakupljanih recepata 😊
Navedeni sastojci su za kalup za pečenje prečnika 26cm.
Potrebni sastojci:
- 750g jabuka
- narendana kora i sok od jednog limuna
- 175g brasna
- 25g mljevenih badema
- kesica praška za puding od karamele
- 2 kašičice praška za pecivo
- 125g šećera
- 150g omekšalog maslaca
- prstohvat soli
- kesica burbon-vanilin šećera
- 3 jaja
- 4-5 kašika karamel preliva
- 50g listića badema
- 100g marmelade od kajsija
Priprema:
Rernu uključite da se zagrije na 180०C (gornji i donji grijač).
Jabuke oljuštite, presijecite na 4 dijela, uklonite im sjemenke a zaobljene strane više puta uzduž zasijecite. Nakapajte limunovim sokom kako ne bi potamnile. Kalup obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte brašno, bademe, puding i prašak za pecivo. Kremasto umutite maslac, šećer, so, limunovu koricu i vanilin šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje, pa naizmjenično dodajte mješavinu sa brašnom i karamel preliv.
Tijesto presipajte u kalup, poravnajte ga, pa po njemu rasporedite jabuke (zaobljenimdijelom prema gore), lagano ih utisnite u tojesto i pecite oko 45min.
Nakon 35min dodajte listiće badema.
Marmeladu zagrijte. Kolač izvadite, premažite marmeladom i ostavite da se prosuši i ohladi.
Budite kreativni, servirajte i dekorišite po želji 🌺
Ja sam pravila domaći vanila sos, recepte možete naći i na https://www.coolinarika.com/tag/umak-od-vanilije/?page=1
Prijatno 😊
Нема коментара:
Постави коментар