недеља, 1. март 2015.

Posne američke palačinke sa borovnicama, vegan blueberrry pancakes

Američke palačinke, verzija je mnogo a ja sam se za današnji doručak odlučila za ovu od Jamie Olivera i odlične su, sočne, ukusne njamiiiii :-) Jeste da nije sezona borovnica ali se zadesila još jedna kesica lijepih, krupnih od prošle jeseni u zamrzivaču. Umjesto borovnica mogu se koristiti i banane, jagode...

For english please follow: http://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/vegan-blueberry-pancakes/#YyPACfV4t3O0RyyM.97



Sastojci:


  • 1 supena kašika mljevenog sjemena lana (zamjena za jaje)
  • 1 kašika ulja od kokosa
  • 250ml mlijeka od soje ili badema
  • 1 čajna kašičica jabukovog sirćeta
  • 125g brašna od cijelog zrna (ja sam koristila raženo brašno)
  • 1 čajna kašičica smeđeg šećera
  • 1 čajna kašičica praška za pecivo
  • 1/4 čajne kašičice sode bikarbone
  • prstohvat morske soli
  • 50g borovnica, plus extra ako želite za služenje
  • ulje
  • javorov sirup za služenje


Priprema:


Pomiješajte  mljeveno laneno sjeme sa 2 1/2 kašike vode i ostavite sa strane dok se zgusne. U međuvremenu, otopite kokosovo ulje (u tegli) u lončiću sa toplom vodom i ostavite da se ohladi. 


Pomiješajte sojino ili bademovo mlijeko sa jabukovim sirćetom. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i umiješate sve u zgusnuto laneno sjeme. 


Pomiješajte suve sastojke, brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. 


Suve sastojke lagano žicom umiješati u pripremljenu tečnu smjesu. Ne brinite ako je gusto tako i treba da bude. Dodajte borovnice i još malo promiješajte pa ostavite da malo odstoji. 






Teflonski tiganj zagrijte na umjerenoj temperaturi, dodajte biljno ulje pa kašikom sipajte smjesu za pancakes. Vodite računa da između plačinki ima dovoljno mjesta pošto će i da narastu. U mom velikom tiganju pekla sam po tri. 





Poslužite sa javorovim sirupom, sojinim voćnim jogurtom ili prelivom po želji...





Uživajte. Prijatno ;-)



Нема коментара:

Постави коментар