четвртак, 26. фебруар 2015.

Posni sladoled

Pravi desert za dane posta, sprema se lako  a sigurno ćete uživati u njegovom ukusu, ja u svakom slučaju jesam :-) 

Sastojci: 
  • 2 banane 
  • po želji malo soka od cijeđenog limuna za posuti po bananama
  • 4 kašike kakaoa (ako vam je kakao gorak zamijenite ga topljenom pa ohlađenom posnom crnom čokoladom)
  • zaslađivač po želji ja sam stavila organski sirup od agave
  • 2 kašike domaćeg kikiriki putera http://joyofsmallthings.blogspot.com/2015/02/puter-od-kikirikija-posno-bez-ulja.html  (možete koristiti puter od badema, lješnika, indijskih oraha... šta god da imate)
Priprema:

Banane oljuštite, narežite na korutove (ako želite pospite limunovim sokom) i stavite u zamrzivač da se zamrznu, pola sata im je sasvim dovoljno... 

Smrznute kolutove banana stavite u multipraktik 


Dodajte kakao ili čokoladu, sirup od agave ili neki drugi zaslađivač i puter od kikirija. 


Uključite blender, povremeno isključite da sastružete mrvice sa zidova, polako će se smjesa pretvarati u krem...


Kad ste postigli željenu gustinu sladoled možete odmah poslužiti (još uvijek je hladan od smrznutih banana) uz dekoraciju po želji (ja sam dodala listiće preprženog kokosa) a možete ga presuti u plastičnu činiju poklopiti i ostaviti u zamrzivaču. 






Uživajte. Prijatno ;-)

Нема коментара:

Постави коментар