Ovo je fantastična posna salata koja se odlično slaže uz pljeskavice od povrća, pečeni krompir, prženi sejtan.... Kombinacija je mnogo vi odaberite šta se vama dopada ;-)
Für deutsche Version besuchen sie bitte: http://www.chefkoch.de/rezepte/1536881259484796/Gurkensalat.html
Sastojci:
Für deutsche Version besuchen sie bitte: http://www.chefkoch.de/rezepte/1536881259484796/Gurkensalat.html
Sastojci:
- 2 svježa krastavca
- 100 ml pavlake za kuvanje ( http://www.alpro.com/upload/products/cuisine-de-cuisine_316x618.png )
- 1 supena kašika ulja (najbolje extra djevičansko maslinovo ulje ili ulje od koštica grožđa)
- 4 supene kašike aceto balsamico bianco ( http://www.miomida.de/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/d/o/dolce_agro_condimento_bianco_ponti.png ) može se koristiti i jabukovo sirće, u tom slučaju staviti 3 kašike
- 1 crni luk (ili ljubičasti)
- 2 čena bijelog luka
- 1 veza svježe mirođije
- So
Priprema:
Krastavce oljuštiti i narendati na tanke kolutove, dodati ima so i ostaviti sa strane 20min da puste tečnost a zatim ih ocijediti.
Bijeli i crni luk oljuštiti i sitno narezati. Mirođiju sitno narezati. Soja pavlaci dodati sirće, crni i bijeli luk i miorođiju, promiješati i dodati ocijeđene krastavce. Promiješati i ostaviti još 10-ak min da odstoji prije služenja.
Uživajte. Prijatno ;-)
Нема коментара:
Постави коментар