четвртак, 26. фебруар 2015.

Puter od kikirikija posno, bez ulja :-)

Jednostavan za napraviti, a načini korišćenja su brojni, da li kao namaz na hleb, dodatak kremama za torte i kolače, sladoled itd.... Osim toga, potpuno zdrav način pripreme putera od kikirikija, potreban vam je samo kikiriki (možete koristiti preprženi, obični, slani ako volite ili neku kombinaciju...), dobar multipraktik i upornost :-) 

Sastojci: 

450g kikirikija 

Priprema:  

Kikiriki bez ikakvih dodataka stavite u multipraktik, poklopite i uključite.  
Povremeno je potrebno isključiti blender da bi vidjeli kako teče proces i eventualno lopaticom da sastružete zidove posude.
Gledajte kako se polagano pretvara u pastu....



a  zatim i u glatki krem...


Sa mojim multipraktikom proces je trajao nekih 10-ak min

Kad je postignuta željena konzistencija, isključite multipraktik a puter od kikirikija sipajte u čistu teglu. Vjerovatno je malo topao i rjeđi, od rada blendera zato je potrebno teglu ostaviti otvorenu dok se dobro ne ohladi a onda zatvoriti. Čuvajte na hladnom mjestu i koristite po želji. 




Uživajte. prijatno ;-) 




Нема коментара:

Постави коментар