Jednostavan za napraviti, a načini korišćenja su brojni, da li kao namaz na hleb, dodatak kremama za torte i kolače, sladoled itd.... Osim toga, potpuno zdrav način pripreme putera od kikirikija, potreban vam je samo kikiriki (možete koristiti preprženi, obični, slani ako volite ili neku kombinaciju...), dobar multipraktik i upornost :-)
Sastojci:
450g kikirikija
Priprema:
Kikiriki bez ikakvih dodataka stavite u multipraktik, poklopite i uključite.
Povremeno je potrebno isključiti blender da bi vidjeli kako teče proces i eventualno lopaticom da sastružete zidove posude.
Gledajte kako se polagano pretvara u pastu....
Sastojci:
450g kikirikija
Priprema:
Kikiriki bez ikakvih dodataka stavite u multipraktik, poklopite i uključite.
Povremeno je potrebno isključiti blender da bi vidjeli kako teče proces i eventualno lopaticom da sastružete zidove posude.
Gledajte kako se polagano pretvara u pastu....
a zatim i u glatki krem...
Sa mojim multipraktikom proces je trajao nekih 10-ak min
Kad je postignuta željena konzistencija, isključite multipraktik a puter od kikirikija sipajte u čistu teglu. Vjerovatno je malo topao i rjeđi, od rada blendera zato je potrebno teglu ostaviti otvorenu dok se dobro ne ohladi a onda zatvoriti. Čuvajte na hladnom mjestu i koristite po želji.
Uživajte. prijatno ;-)
Нема коментара:
Постави коментар