петак, 27. март 2015.

Pikantni umak od svježih pečuraka



  Potrebni sastojci: 

  • 300g šampinjona (možete kombinovati bukovače, šampinjone, šitaki pečurke) 
  • 2 čena bijelog luka 
  • 1 mali crni luk
  • 1 1/2 kašika ulja od uljane repice
  • 1 kašičica paradajz koncentrata
  • 1 kašičica mljevene ljute paprike
  • 125ml povrtnog bujona (može i od kocke od povrća)
  • 100ml soja pavlake za kuvanje
  • 100g luka srebrnjaka iz tegle
  • 1/2 veze vlašca
  • Nekoliko listova svježe žalfije
  • So i biber




Priprema:

Uz pomoć četkice očistite pečurke i po potrebi ih precijecite na pola ili na četvrtine. Crni i bijeli luk oljuštite i sitno narežite.

U velikom tiganju bez ulja propržite pečurke 4-5 min uz često miješanje dok ne porumene. 


Dodajte ulje, crni i bijeli luk pa pržite još 2min. 


Dodajte koncentrat paradajza i kratko propržite. Pospite mljevenom paprikom pa nalijte bujon i sojinu pavlaku za kuvanje. 

Dodajte srebrnjak pustite da prokuva i poklopljeno dinstajte na srednjoj temperaturi 4min. 
Dodajte nasjeckani vlašac i žalfiju.




Posolite, pobiberite i dok je još vruće servirajte uz bazmati rižu, kuskus... 

Uživajte. Prijatno ;-)

Нема коментара:

Постави коментар