Potrebni sastojci:
- 300g šampinjona (možete kombinovati bukovače, šampinjone, šitaki pečurke)
- 2 čena bijelog luka
- 1 mali crni luk
- 1 1/2 kašika ulja od uljane repice
- 1 kašičica paradajz koncentrata
- 1 kašičica mljevene ljute paprike
- 125ml povrtnog bujona (može i od kocke od povrća)
- 100ml soja pavlake za kuvanje
- 100g luka srebrnjaka iz tegle
- 1/2 veze vlašca
- Nekoliko listova svježe žalfije
- So i biber
Priprema:
Uz pomoć četkice očistite pečurke i po potrebi ih precijecite na pola ili na četvrtine. Crni i bijeli luk oljuštite i sitno narežite.
U velikom tiganju bez ulja propržite pečurke 4-5 min uz često miješanje dok ne porumene.
Dodajte ulje, crni i bijeli luk pa pržite još 2min.
Dodajte koncentrat paradajza i kratko propržite. Pospite mljevenom paprikom pa nalijte bujon i sojinu pavlaku za kuvanje.
Dodajte srebrnjak pustite da prokuva i poklopljeno dinstajte na srednjoj temperaturi 4min.
Dodajte nasjeckani vlašac i žalfiju.
Posolite, pobiberite i dok je još vruće servirajte uz bazmati rižu, kuskus...
Uživajte. Prijatno ;-)
Нема коментара:
Постави коментар