Iiiiii evo mene ponovo nakon duže pauze 😊
Novo druženje započinjem sa receptom za jednu malo drugačiju pitu od onih na koje smo uglavnom navikli. Pravila sam je već nekoliko puta, sa različitim korama i uvijek je bila odlična. Ova na fotografijama je od prekjuče i bila je 👌
Novo druženje započinjem sa receptom za jednu malo drugačiju pitu od onih na koje smo uglavnom navikli. Pravila sam je već nekoliko puta, sa različitim korama i uvijek je bila odlična. Ova na fotografijama je od prekjuče i bila je 👌
Potrebni sastojci:
- 500g kora za pitu (poslednje sam koristila Trivit kore sa heljdom)
- 300g sitno izgnječenog sira (npr. kolašinski lisnati sir)
- 3 veća jajeta
- 200ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1/4 svježeg kvasca
- 1 kašika brašna
- 100ml ulja
- 1 veza blitve (5-6 listova u zavisnosti od veličine)
- 1 kašičica soli
- 70g otopljenog putera
- susam za posipanje
Ako se koriste kore sa heljdom, kao što sam ja ovog puta, povećajte količinu sastojaka za fil za otprilike 50% jer kore upiju dosta fila a treba da ostane i za prelivanje na kraju.
Priprema:
Rernu uključite da se grije na 200०C, gornji i donji grijač.
Sir dobro izgnječiti viljuškom a blitvu oprati i odstraniti mesnati dio.
Mikserom umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, brašno, so, prašak za pecivo i kvasac.
Četiri kore premazivati pripremljenim filom a na četvrtu staviti sir i komadiće blitve.
Uviti u rolat ostaviti sa strane dok se potroše sve kore (otprilike 3 rolne).
Gotove rolate oštrim nožem isjeći na manje komade.
Nasječene komade zatim posložiti u manji pleh, može se koristiti i veći pleh od rerne pa će biti razdvojeni ali ja više volim da budu spojeni u cjelinu 😊
Preliti ostatkom fila a na svaki komad naliti kašičicu otopljenog putera. Posuti susamom i peći u rerni na 200०C otprilike pola sata.
Prijatno 😉
Нема коментара:
Постави коментар