понедељак, 27. јануар 2020.

Jedna malo drugačija pita :-)

Iiiiii evo mene ponovo nakon duže pauze 😊

Novo druženje započinjem sa receptom za jednu malo drugačiju pitu od onih na koje smo uglavnom navikli. Pravila sam je već nekoliko puta, sa različitim korama i uvijek je bila odlična. Ova na fotografijama je od prekjuče i bila je 👌

Potrebni sastojci:                                                                                                                                      

  • 500g kora za pitu (poslednje sam koristila Trivit kore sa heljdom)                                              
  • 300g sitno izgnječenog sira (npr. kolašinski lisnati sir)  
  • 3 veća jajeta
  • 200ml jogurta  
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/4 svježeg kvasca
  • 1 kašika brašna  
  • 100ml ulja    
  • 1 veza blitve (5-6 listova u zavisnosti od veličine)
  • 1 kašičica soli
  • 70g otopljenog putera
  • susam za posipanje 
Ako se koriste kore sa heljdom, kao što sam ja ovog puta, povećajte količinu sastojaka za fil za otprilike 50% jer kore upiju dosta fila a treba da ostane i za prelivanje na kraju. 

Priprema:

Rernu uključite da se grije na 200०C, gornji i donji grijač. 
Sir dobro izgnječiti viljuškom a blitvu oprati i odstraniti mesnati dio.
Mikserom umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, brašno, so, prašak za pecivo i kvasac. 

Četiri kore premazivati pripremljenim filom a na četvrtu staviti sir i komadiće blitve. 




Uviti u rolat ostaviti sa strane dok se potroše sve kore (otprilike 3 rolne). 

Gotove rolate oštrim nožem isjeći na manje komade. 






Nasječene komade zatim posložiti u manji pleh, može se koristiti i veći pleh od rerne pa će biti razdvojeni ali ja više volim da budu spojeni u cjelinu 😊 





Preliti ostatkom fila a na svaki komad naliti kašičicu otopljenog putera. Posuti susamom i peći u rerni na 200०C otprilike pola sata. 




Prijatno 😉

                                                   

Нема коментара:

Постави коментар