Recept je sa linka https://elavegan.com/de/pilz-gulasch-bourguignon/ (njemačka i engleska verzija) 😉
Potrebni sastojci:
Gulaš:
- 300g svježih pečuraka (npr. šampinjoni, portobello), narezanih
- 1 kašika ulja
- ½ veće glavice luka
- 140g šargarepe
- 100g smrznutog graška (ili iz konzerve)
- 3 čena bijelog luka
- 1 kašičica sušene majčine dušice (ili ¾ kašičicece svježe)
- 1 kašičica crnog luka u granulama
- so po želji
- ¼ kašičice crnog bibera, ili količina po želji
- ¼ kašičice mljevene paprike
- 80ml crvenog vina
- ½ kašike Tamari ili soja sosa
- 180ml bujona od povrća
- 60ml biljnog mlijeka
- ¾ kašike gustina
Krompir pire:
- 600g krompira
- 60ml mlijeka od kokosa (može i neko drugo biljno ali je procenat biljnih masti u kokosovom mlijeku veći pšto ga čini kremastijim i pogodnijim za pire)
- ½ mljevenog muskatnog oraščića
- Mljeveni crni biber (iz mlina) i so po želji
Priprema:
U šerpi zagrijati ulje na srednjoj temperaturi. Dodati crni luk i dinstati 4-5min. Dodati pečurke, šargarepu, grašak, bijeli luk, majčinu dušicu i ostale začine. Dinstati još minut često miješajući.
Dodati vino i ostaviti da se kuva 2min. Zatim dodati Tamari ili soja sos i bujon od povrća. Poklopiti i kuvati 10-12min na srednjoj temperaturi, ili dok šargarepa i grašak omekšaju.
U biljno mlijeko dodati gustin, dobro izmiješati. Smjesu dodati u šerpu sa ostalim sastojcima, promiješati (sos će se brzo zgusnuti). Ostaviti još par minuta da se krčka.
Začiniti po želji.
Kuvanom i ocijeđenom krompiru dodati mlijeko od kokosa, muskatni oraščić, so i biber (po želji možete dodati i posni maslac), izmiješati i ispasirati.
Gulaš preliti preko krompir pirea i posuti svježim peršunom.
Prijatno 😊
Нема коментара:
Постави коментар